Weblog
20/07/2012

YES!!!!!

We zijn online!

De vernieuwde website van Cast Lead is een feit! Hier kunt u alle informatie vinden over onze stichting en de projecten waar we ons voor inzetten. Daarnaast plaatsen we regelmatig nieuws en blogs over kunst en revolutie/politiek.

Het eerste volgende project van Cast Lead#3 is het realiseren van een installatie op 21 september Internationale dag van de Vrede!

"Gegoten Lood" is een project dat de wereld beziet vanuit de kunsten. Het is een project waar Beeldende Kunst en Theater samen komen. Cast Lead heeft zich verhouden tot De Arabische Lente, Occupy en de Palestijnse kwestie. Van alle uitvoeringen, lezingen en debatten willen wij verslag doen en verbanden leggen. Een boek als een statement dat in drie talen wordt gepubliceerd. Nederlands, Engels en Arabisch. Aan dit boek hebben 10 auteurs een bijdrage geleverd. Zij komen uit Syrië, Egypte, Iran, Palestina, Nederland en België. Deze publicatie is een poging om inzicht te krijgen in verschillende zienswijzen en werkelijkheden waar vanuit gespannen situaties tot clashes ontstaan.
Voordat het boek gezonden wordt aan de mensen die het hebben gekocht wordt het als installatie getoond in Gemak Den Haag en daarna in Brussel. Ieder boek is uniek en draagt de naam een slachtoffer van Operatie Cast Lead. Alle 1432 boeken worden met de namen naar boven opengeslagen liggend op de grond geëxposeerd. Levens die wij willen doordenken.

De opening is op 21 september 2012 om 21 uur als onderdeel van het Today'sArt Festival in Den Haag.
www.todaysart.org GEMAK Paviljoensgracht 20 Den Haag.