• 28/02/2013
  Cast Lead art-project is geschokt door het overlijden van Stéphane Hessel

  Hessel was mede-opsteller van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Hij was actief in het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werkte hij als diplomaat voor de VN , met name voor ontwikkelingssamenwerking. Hij wordt alom geprezen voor zijn inspanningen voor de sans-papiers (paspoortlozen), en riep in zijn essay "Indignez vous"("Neem het niet") op tot actie tegen onrecht: "Scheppen is weerstand bieden; weerstand bieden is scheppen". Zijn boodschap vond weerklank bij de Occupy Beweging en de Indignados. (#)"Onze planeet is 'veroordeeld tot de dood of tot de metamorfose'.

  Hij zette zich bijzonder in voor de rechten van de Palestijnen, en was jurylid in de verschillende sessies van het Russell Tribunaal over
  Palestina. De laatste sessie vond plaats in New York in oktober 2012. Helaas kan hij de slotsessie op 17 maart te Brussel niet meemaken.

  Met Stéphane Hessel is een groot mens heengegaan. The 99% is hem veel dank verschuldigd! Hij was een groot voorbeeld en inspirator!

  http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/27/writer-activist-stephane-hessel-dies-aged-95

   

  Foto: Karin van der Heijden

  Lees meer
 • 15/11/2012 Artikel Cast Lead in Bozar op Jegens & Tevens

   Artikel Jegens & Tevens, platform voor en door Haagse kunstenaars

  Lees meer
 • 15/11/2012 Speech by Ingrid Rollema at the finissage Cast Lead

   

   

  Lees meer